Ess Autotalon huollosta kasvaa yksi palveluiltaan kattavimmista Seinäjoella

Toinen huoltohalli entisen Hankkijan tilalle, täyden palvelun vastaanottotiski ja reilusti lisätilaa myös sähköautojen huolloille. Kun Ess Autotalon kahden miljoonan euron uudistusurakka on maaliskuussa 2022 valmis, asiakkaita palvelee yksi Seinäjoen kattavimmista jälkimarkkinointipisteistä.

Eepeen auto- ja autotarvikekaupan toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo, että uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin raskaimmat kiinteistötekniset työt ja uuden huoltohallin rakentaminen entisiin Hankkijan konehallin tiloihin.
– Muun muassa sähköjärjestelmät menivät uusiksi, että saimme ajantasaiset palvelut kasvavalle sähköautokannalle. Lisäksi kiinteistöön uusitaan valaistus ja asennetaan maalämpö, näillä toimilla saadaan energiatehokkuus vastaamaan myös tulevaisuuden vaatimuksia.

– Ensimmäisen vaiheen valmistuttua marraskuussa alkaa välittömästi urakan toinen vaihe, jossa vanhan huoltohallin kiinteistötekniikka uudistetaan täysin. Kaikki on aikataulutettu niin, ettei asiakkaille tule jälkimarkkinointipalveluihin katkoksia, eli ensin otetaan uudet tilat käyttöön, ja vasta sitten menee vanha halli työn alle, Aronen painottaa.

Toimialajohtaja näkee, että näin iso satsaus on välttämätön kiihtyvällä tahdilla kehittyvällä autoalalla. Luvassa on myös työpaikkoja uusille automekaanikoille.
– Nyt kun saamme kiinteistötekniikan kuntoon, autokauppa voi kehittyä myös tulevaisuudessa. Kehittämistarpeita tulee varmasti, sillä autokauppa on suuressa murroksessa, hän lisää.

Sähköautoille lisää neliöitä ja latauspisteitä

Uudistustyöt tulevat kreivin aikaan, koska autot sähköistyvät vauhdilla. Tarvetta on saada lisäneliöitä, sillä esimerkiksi akkuvian saanut sähköauto on eristettävä muusta tilasta huolellisesti tapaturmien välttämiseksi. Myös lisääntynyt matkailuautojen huoltotoiminta vaatii lisätilaa.

Jälkimarkkinointipäällikkö Ari Harju kertoo, että uudistusurakan myötä huollolla on tilaa liki 800 neliötä. Lisäksi palvelutiski ja katsastus muuttavat uuden huoltohallin viereen.
– Autojen myynti, huolto ja katsastus ovat enää harvoin saman katon alla. Tämä on selvä kilpailuetu, sillä esimerkiksi katsastuksessa huomatun vian saa korjattua nopeasti huollon puolella. Moni kaipaa myös pikahuollon palveluita, näitäkin voimme jatkossa tarjota entistä useammalle.

Harju muistuttaa, että maakunnasta suunnataan paljon ostoksille Ess Autotalon vieressä olevaan Hyllykallion Prismaan. Kauppareissun yhteydessä hoituvat naapurissa näppärästi pienet huoltotyöt.

Ess Autotalo liittyy ensi vuoden maaliskuussa arvostettuun Bosch Car Service -ketjuun.
– Tämä on meille hieno juttu myös näkyvyyden kannalta. Ketjuun kuuluminen on asiakkaalle yksi laadun tae.

Digitalisoituva autoala tarvitsee uusia tekijöitä

Suurimpana tulevaisuuden tarpeena on Harjun mukaan turvata ammattitaitoinen henkilöstö.
– Teemme yhteistyötä Seinäjoen ammattioppilaitoksen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Oppilaitosyhteistyö on hyvä keino saada harjoittelijoita, joista osa on jäänyt meille vakituisiksi työntekijöiksi. Sedussa on käynnissä erityinen autoalan digitalisoituminen -hanke, se on meille todella tarpeellinen juttu, hän iloitsee.

Automekaanikkona Ess Autotalossa vuodesta 2016 työskennellyt Eetu Luokkakallio kertoo, että kouluttamisen tarve lisääntyy koko ajan. Ilman sitä ei pysy muutoksen tahdissa mukana. Luokkakallio käy tällä hetkellä Hyundain järjestämää koulutusta.
Sähköautojen kasvanut myynti muuttaa hänen työnkuvaansa sähköisemmäksi, mutta vielä autojen pääkorjattavat ovat niitä perinteisiä.
– Auton jakohihna on tärkein, se on muistettava vaihtaa. Mikäli se pääsee katkeamaan, tuleekin sitten isompi remontti. Lisäksi öljyn ja suodattamien vaihto riittävin väliajoin on tärkeää.