Hyundai Tucson

Täysin uusi, jopa futuristinen, Hyundai Tucson vastaa vaativankin autoilijan makuun. Rohkea ulkomuoto kätkee sisäänsä muun muassa luokkansa parhaan turvallisuusjärjestelmän.

Uusi Tuscon nostaa Hyundain katumaastureiden kärkikahinoihin

Kun uusi Hyundai Tucson, saapui loppuvuodesta, oli automyyjä ja Autotalon Hyundai-merkkivastaava Harri Huhtala itsekin ihmeissään.
– Auto oli paikan päällä vielä komeampi kuin kuvissa. Jos Hyundai ei ole aiemmin vakuuttanut, tämä malli kääntää varmasti skeptisimmänkin pään. Siitä lähtien, kun auto on ollut esillä, se on herättänyt todella paljon kiinnostusta, Harri kertoo.

Katumaastureiden suosio lähti muutama vuosi sitten nousukiitoon Suomessa. Niiden osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä vuoden 2020 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana oli jo huimat 35% (Autoalan Tiedotuskeskus).
Edellinen Tucson ei aivan yltänyt katumaastureiden myyntikärkeen, mutta uudesta sukupolvesta Harri povaa Hyundaille todellista menestystarinaa.
— Tämä on huomattavasti edeltäjäänsä tilavampi ja erinomainen esimerkiksi lapsiperheille. Auton kokonaisvaltainen laatu on nostettu uudelle tasolle.

Futuristista estetiikkaa ja edistyksellistä tekniikkaa

Tucsonin estetiikka perustuu dynaamiseen muotoiluun ja edistykselliseen tekniikkaan. Terävien kulmien ja elävien pintojen muodostaman kokonaisuuden tavoitteena on simuloida auton liikettä silloinkin, kun se on paikallaan.
– Auton päivävalot ovat hieno yksityiskohta. Ne on integroitu etupuskurin geometriseen kuviointiin, joten auton ollessa sammuksissa niitä ei edes huomaa.

Auton keskikonsolia hallitsee 10,25 tuuman navigointinäyttö, joka toimii täysin hipaisutekniikalla. Uusi Tucson on ensimmäinen Hyundai-malli, jossa kaikki fyysiset nappulat on korvattu hipaisukytkimillä.

Luokkansa paras turvajärjestelmä

Tucsonin vakiovarusteisiin kuuluu kuljettajaa avustava turvallisuuspaketti, joka tuo turvaa yllättäviin tilanteisiin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa ihmisen, pyöräilijän ja auton, jos kuljettaja ei jostain syystä ehdi reagoida tai huomaa vaaratilannetta.
– Autossa on myös kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, joka seuraa kuljettajan ajokäyttäytymistä ja kehottaa pysähtymään, jos se havaitsee väsymyksen merkkejä, Harri kuvailee.

Hyundain mobiilisovelluksena toimiva Bluelink-etähallintajärjestelmä kertoo, jos autoon yritetään murtautua. Sovelluksen avulla kuljettaja voi paikantaa autonsa, avata ja lukita ovet tai tarkistaa polttoainetilanteen. Sovelluksen Last Mile Navigation
–toiminto ohjaa perille määränpäähän, jos auto täytyy jättää kauemmas kohteesta.

Pääset koeajamaan Hyundai Tucsonin Seinäjoen Ess Autotalolla, jossa Harri kertoo sinulle lisää tästä uutuudesta.
– Tämä auto kannattaa ehdottomasti tulla kokemaan paikanpäälle.

Hyundai Tucson 2021

• 5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa
• Kolme varusteluokkaa: Comfort, Style ja Premium
• Voimansiirtovaihtoehdot: bensiini, diesel ja hybridi
• SmartSense-turvallisuuspaketti
• 9 ulkovärivaihtoehtoa
• Saatavana myös nelivetona

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee